Nyt käytän tilaisuuteni hyväksi ja vihdoinkin kirjotan tänne lisää. Paljon on ehtinyt tapahtua sitten viime raaputuksen ja itse asiassa kirjoitinkin tänne omasta mielestäni sairaan hyvän ja pitkän tekstin ja sitten armaan Jorvin kone tilttasi ja mun hengentuotokset katosi.

Mutta siis lyhyesti. Vakikipsari sai raivarit kun saapui töihin, mä vittuilin takasin ja siitä asti mennyt erinomaisesti. Öö, muutenkin töissä ollut kaikenlaista sälää. Muun muassa vuorotteluvapaan sijaisuuksia, työkkärin v-mäisiä tätejä. Ja nyt tämä helvetin työtaistelu.

Ei siis siinä niin mitään, olen itsekin kovasti sitä mieltä että me hoitsut ansaittaisiin lisää sitä rahaa joka kuukausi, mutta pitääkö tässä alkaa leikkiä ihmisten hengillä. Esimerkkejä: Töölön tapaturma-aseman henkilökunnasta irtisanoutuu n. puolet, kuka helvetti hoitaa vaikeat monivammapotilaat ilman lisävahinkoja. Sinne kun lätkästään jostain Kirran polilta 30 vuotta poliklinikkatyötä tehneitä vanhankansan sairaanhoitajia niin morjes. Ja perusteluna on kun hoidattehan te niitä trauma kontrollejakin siellä joka päivä.. ( Juuri tapahtunut monivammautuminen ja 6 vkon nilkkamurtuma kontrolli on sama asia.) Tai kirran polin lähi/perushoitajat laitetaan leikkuriin hoitajiksi, koska kyllä teidän vanhaan opetussuunnitelmaan on kuulunut perioperatiivinen hoitityö, joten olettehan te lähes valmiita kirurgeja jo.

No meikäläinen sijoittuu tuonne sitten päivystykseen ilman minkäänlaista perehdytystä. Täytyy varmaan kaivaa vanhat koulukirjat esiin ja hieman kertailla asiota. Vaikka valmistumisesta on n puoli vuotta mutta kun täällä polilla istuu perseellään päivät pitkät niin kummasti ne akuuttiasiat katoilee päästä.

Ainiin, tehtiin muten äitin kanssa joulukortteja. Kahteen asti yöllä. Oli napoisaa.

Tämä ei kylläkään tapahtunut viime yönä vaan viime viikonloppuna ja yöllä kun silmät killissä niitä kortteja väänsi sai aamulla oikeasti melko mukavankin yllärin, ne oli ihan kauniita. Tai ainakin jos myyntituloksiin on katsominen. Kaikki kortit mitä otettiin seuraavana päivänä Lohjalle mukaan, myytiin heti. Ja tilauksia odottaa joka suuntaan. Kun vaan kerkiäisi tehtailemaan täsät pisun kiireisestä aikataulustaan.

Nyt on mitä ilmeisemmin jatkettava näiden "traumapotilaiden" hoitoa ja kutsuttava seuraava nilkkansa murtanut raukkaparka sisään kuulemaan tuomion. Se on jäykkä mutta kyllä se siitä.